Czarny piec Jøtul F 602 z naleśnikami

Naleśniki jagodowe z Jøtul F 602 ECO

Czy wiesz, że na Jøtul F 602 ECO możesz gotować? Przetestowaliśmy robienie naleśników z jagodami, a rezultat był niesamowicie smaczny!

Najlepiej sprzedający się piec na drewno na świecie

Jøtul F 602 to jeden z naszych wielkich klasyków. Został wyprodukowany w 1940 roku. Mimo swojego wieku, ponad 80 lat, jest nadal w ofercie. Oczywiście przez te lata uległ unowocześnieniu, aby spełniać coraz surowsze wymogi ochrony środowiska. Jesteśmy przekonani, że przez kolejne lata będzie nadal popularny wśród miłośników Jøtul.

Jøtul F 602

Jak używać Jøtul F 602 ECO do gotowania

  1. Zacznij od rozpalenia w piecu.
  2. Najpierw umieść na dnie średniej wielkości polana, a następnie mniejsze szczapy.
  3. Na wierzch ułóż drobne szczapy i parę kostek podpałki.
  4. Rozpal ogień.
  5. Zanim zaczniesz na nim gotować, daj swojemu piecowi trochę czasu, aby się naprawdę nagrzał.
  6. Zrobiliśmy naleśniki i zaczęliśmy od dużej ilości masła na patelni.
  7. Następnie wlaliśmy do niej ciasto naleśnikowe.
  8. Kiedy naleśnik zaczął się kleić na wierzchu, przewróciliśmy go na drugą stronę i smażyliśmy jeszcze kilka minut na złotawy kolor.

Kontynuuj smażenie naleśników, aż skończy się ciasto naleśnikowe. Posyp naleśniki świeżymi jagodami i ciesz się smakiem.

 

Chcesz wypróbować przepis na naleśniki, z którego korzystaliśmy?

Wypróbuj nasze ciasto naleśnikowe na dzisiejszy podwieczorek i przygotuj coś, co będzie smakowało całej rodzinie.

Przeczytaj przepis